راهنمای خرید اینترنت پوینت تو پوینت، اینترنتی قوی برای گیمرها و یوتیوبرها (آپدیت دیماه 1400)

فهرست مطالب
ساعتهای بیشماری که به خاطر قطعیهای مکرر اینترنت همه ما را کلافه میکند، ارزش این را دارد که به اینترنتی پرسرعت و بدون قطعی مثل اینترنت رادیویی یا اینترنت پوینت تو پوینت فکر کنیم و اگر از این راه درآمد کسب میکنیم، هزینه بیشتری هم بابت آن بپردازیم.
از آنجا که من محتواپیشه هستم، صرف ساعتهای زیاد برای دانلود و آپلود فایلها و نمایش نتیجههای جستجو در گوگل برایم به قیمت گزافی تمام میشد. همانجا بود که به فکر اینترنتی با سرعت بیشتر و قطعی کمتر افتادم پس احتمالا این اینترنت گیمینگ و پرسرعت به کار شما هم بیاید و بتواند رضایت شما را هم حاصل کند.
اگر شما هم از اینترنت ASDL استفاده میکنید و با سرعت کم اینترنت مواجهید، به شما توصیه میکنم حتما تجربه من از خرید اینترنت پوینت تو پوینت یا رادیویی را بخوانید و فیلم یوتیوبی من را حتما ببینید.
انتشار این فیلم و محتوا به دوستان گیمر، یوتیوبر و اینترنت باز شما کمک میکند با آرامش و اعصابی راحتتر فعالیتهای روزانه خود را با اینترنت پیش ببرند.
اینترنت پوینت تو پوینت یا اینترنت رادیویی چیست؟
اینترنت پوینت تو پوینت، اینترنت نقطه به نقطه یا اینترنت رادیویی (Point to point or P2P) اسامی مختلف نوعی از اینترنت است که در آن به کمک امواج رادیویی اینترنت به سمت مودم یا اکسس پوینت شما منتقل میشود. در این روش شما نیاز به آنتن رادیویی، اکسس پوینت یا مودم و مقداری کابل دارید. در این حالت اینترنت بدون واسطه و از طریق امواج از دکل مخابراتی شرکت تامینکننده به سمت آنتن رادیویی شما مخابره میشود.
تفاوت اینترنت پوینت تو پوینت با ADSL و VDSL و فیبر نوری چیست؟
در انواع اینترنت ADSL و VDSL و فیبر نوری، کابلهای مخابراتی از طریق شرکت تامینکننده اینترنت به سمت محل زندگی یا کار شما کشیده میشود. سپس این کابلها بین درخواستکنندگان اینترنت توزیع میگردد. در حالیکه در اینترنت نقطه به نقطه، اینترنت از طریق کابل به شما منتقل نمیشود و فقط امواج هستند که به کمک دو رادیو و بدون واسطه به هم میرسند. همینطور که میبینید در حالت اینترنت کابلی، سیمها و گنجایش هر پورت تامینکننده عاملی مهم در سرعت و استمرار اینترنت محسوب میشود؛ اما در حالت رادیویی این محدودیتها وجود ندارند.
مزایا و معایب اینترنت ADSL
اینترنت ADSL به طور کلی ۳ عیب بزرگ دارد.
اول اینکه، در صورت شلوغی محل کار یا خانه شما، اینترنت بین تمام درخواستکنندگان توزیع شده و قطعاً احتمال قطعی و سرعت کم را افزایش میدهد.
دوم اینکه، پایداری اینترنت ADSL به کیفیت سیمکشیها و کابلها بستگی دارد. در صورتی که سیمکشی محل کار یا خانه شما قدیمی باشد یا سولفاته کرده باشند میزان نویز و قطعی در اینترنت افزایش مییابد. حالا فکرش را بکنید که قرار باشد تمام سیمکشیهای زیرکار ساختمانتان را عوض کنید و تازه ندانید که با تعویض سیمکشیها مشکل اینترنتتان به طور قطعی برطرف میشود یا نه.
سوم اینکه، فاصله محل زندگی یا کارتان اگر از مرکز تامینکننده اینترنت دور باشد، اینترنت ضعیفتری پیدا خواهید کرد.
اما از جمله محاسن اینترنت ADSL میتوان به هزینه کم آن نسبت به اینترنت پوینت تو پوینت اشاره کرد. این نکته را نباید فراموش کنید که استفاده از اینترنت ADSL و فیبر نوری برای مصارف خانگی بسیار به صرفهتر و احتمالا کارآمدتر از اینترنت نقطه به نقطه است.
مزایا و معایب اینترنت پوینت تو پوینت یا رادیویی
اولین و بزرگترین عیب اینترنت پوینت تو پوینت هزینه نسبتاً زیاد آن است. به نظر من در صورتی که از طریق اینترنت درآمدی کسب نمیکنید، پرداخت هزینه برای خرید اینترنت نقطه به نقطه خیلی منطقی به نظر نمیرسد.
از جمله مزایای اینترنت P2P یا Point to Point باید به سرعت بسیار خوب و قطعی ناچیز و در حد صفر آن اشاره کنم؛ همین مزیت بزرگ یعنی راه نجاتی برای همه گیمرها، یوتیوبرها، بلاگرها و کسانی که با اینترنت سر و کار دارند.
شرکتهای ارائه دهنده اینترنت رادیویی
در تهران و دیگر شهرهای کشور شرکتهای متفاوتی خدمات اینترنت پوینت تو پوینت را عرضه میکنند. از جمله مهمترین شرکتهای خدمات اینترنت نقطه به نقطه، شرکت مخابرات را باید نام برد.
اولین اقدامی که من برای خرید اینترنت پوینت تو پوینت انجام دادم تماس با ۲۰۲۰ برای اعتبار سنجی اینترنت نقطه به نقطه بود. پشتیبانی مخابرات علاوه بر اینکه اطلاعات دقیقی درباره این خدمت به من ارائه نکرد بلکه پس از دو ماه تماسهای مکرر نهایتاً اعلام کرد که نام من به طور عجیبی از لیست درخواستکنندگان حذف شده است و این احتمالا یعنی من شرایط لازم برای دریافت این اینترنت را ندارم!
بنابراین اگر شما هم از خرید خدمات اینترنتی از شرکت مخابرات راضی نیستید پیشنهاد اولم این است که این خدمت را از شرکتهای خصوصی دریافت کنید. از جمله شرکت هایی که خدمات اینترنت پوینت تو پوینت ارائه میدهند میتوان به این شرکتها اشاره کرد:
- رسپینا در تهران
- های وب در تهران
- ماهان نت در تهران
- پتیاک در تهران
- پارس آنلاین در تهران و برخی شهرهای دیگر
- شاتل در تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر
- آسیاتک در تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر
هزینه خرید اینترنت رادیویی چهقدر است؟
برای اینکه بتوانید با مناسبترین هزینه اینترنت نقطه به نقطه داشته باشید، بهتر است از همین الان کفشهای آهنین به پا کنید و حسابی در اینترنت جستجو کنید و با شرکتهای مختلف تماس بگیرید و تعرفه اینترنت نقطه به نقطه را دقیق بپرسید، حتی بهتر است از آنها درخواست فاکتور هم بکنید.
من بعد از اینکه شرکت شاتل را به خاطر پشتیبانی قوی انتخاب کردم، درخواست فاکتور برای خرید لوازم اولیه دادم. وسایلی که باید تهیه می کردم این موارد بودند:
- آنتن رادیویی میکروتیک LHG5 (بسته به فاصله شما از دکل مخابراتی نوع آن تغییر میکند)
- کابل کت Six مخصوص Outdoor
- مودم یا اکسس پوینت
- میله بلند برای نصب رو پشت بام
شاتل قیمت آنتن رادیویی میکروتیک LHG5 را ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد، همچنین قیمت هر متر کابل کت را ۱۴ هزار تومان در فاکتور قید کرد؛ اما از آنجا که من استاد جستجوی اینترنتی هستم قبل از خرید آنتن رادیویی کمی جستجو کردم.
نتیجه شگفت انگیز بود!
قیمت آنتنها از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به بالا بود بنابراین من آنتن رادیویی را از شرکتی در اصفهان (سپهر شبکه اسپادانا که اگر سرچ کنید اطلاعات تماسش رو پیدا میکنید) به همین قیمت خریدم.
از آنجا که قصد خرید اینترنت برای سه طبقه را داشتم حدود ۵۰ متر هم کابل کت نیاز داشتم.
پس تا به اینجای کار من ۷۰۰ هزار تومان بابت کابل پرداخت کردم و یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هم بابت آنتن رادیویی پرداختم.
البته هزینهها برای خرید اینترنت پوینت تو پوینت هنوز تمام نشده است.
بعد از این مرحله من باید هزینه اینترنت نقطه به نقطه شاتل برای یک سال و به صورت نامحدود را پرداخت میکردم. ناگفته نماند که شما میتوانید از سرویسهای ارزانتر شرکتها که به صورت محدود عرضه میشوند هم استفاده کنید.
تعرفه اینترنت نقطه به نقطه شاتل یکساله و نامحدود در اوایل سال ۱۴۰۰ دو میلیون و 700 هزار تومان بود.
حالا اگر مودم یا اکسس پوینت و میله بلند چند متری هم نداشته باشید باید هزینه خرید آن را به قیمت اینترنت نقطه به نقطه در نهایت اضافه کنید.
به طور خلاصه فاکتور هزینه های من برای خرید اینترنت نقطه به نقطه چنین بود:
تست سرعت اینترنت نقطه به نقطه شاتل
من در حال حاضر حدود سه ماهی است که از اینترنت نقطه به نقطه شاتل استفاده میکنم. در زمان این سه ماه هیچگاه با قطعی اینترنت مواجه نبودم. فقط زمانی سرعت اینترنتم کاهش مییافت که از فیلترشکن استفاده میکردم. البته اگر از فیلترشکن خوبی استفاده کنید این کاهش سرعت را هم نخواهید داشت.
من در اینجا تست سرعت اینترنتم در سه بازه مختلف را برایتان قرار دادم.
پینگ اینترنت پوینت تو پوینت شاتل در بازههای زمانی مختلف چقدر است؟
همانطور که میدانید پینگ اینترنت، معیاری برای سنجش میزان تاخیر بین دو دستگاه اینترنتی است. بنابراین هرچه پینگ اینترنت شما کمتر باشد کیفیت بهتری از اینترنت دریافت میکنید.
از آنجایی که گیمرها به دانستن عدد پینگ شاتل نیاز داشتند من تصمیم گرفتم میزان پینگ و سرعتم را در شرایط مختلف اندازه بگیرم و برای شما آن را در این مقاله قرار دهم.
ابتدا سرعت اینترنت و پینگ آن را در یک بعدازظهر بارانی، با فیلترشکن روشن، با سرویس تست سرعت خود شاتل و در سرورهای خارج اندازه گرفتم. در تصویر زیر میتوانید نتیجه آن را ببینید.
حالا بدون فیلترشکن اما در همان هوای بارانی و در سرورهای خارج باز هم سرعتم را تست کردم و نتیجه این بار اینطور بود:
این بار تست سرعت را در سرورهای داخل و با هوای بارانی و فیلترشکن هم تست کردم:
در نهایت هم سرعت را بدون فیلترشکن و در سرورهای داخل و باز هم در هوای بارانی تست کردم.
بازخورد نهایی و حرف آخر من
من از زمانی که اینترنت نقطه به نقطه را راه اندازی کردم، با آرامش و سرعت بیشتری میتوانم کارهای مختلفم را پیش ببرم. اگر شما هم مثل من اینترنت، ممر درآمدتان است و روزانه بابت قطعیهای مکرر جنگ اعصاب دارید، فکری به حال هزینه بیشتر و کسب آرامش بیشترتان بکنید و مطمئن باشید پس از مدتی هزینهای که کردهاید جبران خواهد شد.
البته که این اینترنت ممکن است برای گیمرها مخصوصا اگر بخواهند از فیلترشکن استفاده کنند گزینه مناسبی نباشد. اما به هرحال شما میتوانید این اطلاعات را با اطلاعات دیگر انواع اینترنتها مقایسه کنید و سپس اقدام به خرید کنید.
من در کل از سرویس شاتل تا حدودی راضی هستم، اما خرید از مخابرات و آسیاتک در اصفهان را به هیچ وجه پیشنهاد نمیکنم. دلیل رضایت حدودی من هم پشتیبانی شاتل است که در برخی موارد با ضعفهایی همراه میشود. البته که معضل پشتیبانی ناکافی در بسیاری از شرکتهای دیگر هم مصداق دارد.
برای آشنایی بیشتر با من، «درباره من» را بخوانید و اگر شما هم تجربهای از خرید اینترنت نقطه به نقطه دارید در بخش کامنتها با من در میان بگذارید و اگر احیانا شرکت خدمات اینترنت نقطه به نقطه دیگری را هم میشناسید در همانجا معرفی کنید.
فراموش نکنید که با انتشار این محتوا روی شبکههای اجتماعی خود میتوانید باعث آرامش اعصاب بسیاری از همکاران و دوستان خود شوید، پس دریغ نکنید و این مطلب را برایشان بفرستید.
آرزوی اینترنتی پرسرعت برای همه شما را دارم 😊
Sina
12 بهمن 1400سلام فک کنم گفتید آنتن رو خودتون از جایه دیگه خریداری کردین
میشه سایت یا اسمشو معرفی کنین